Bij Diba Houten Poorten, gevestigd in Mol en Arendonk, kunt u terecht voor zowel houten schuifpoorten als houten draaipoorten. Maar welke type poort is nu het meest geschikt voor uw situatie? Op deze pagina geven we u een overzicht van de aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen tussen een houten schuifpoort en een houten draaipoort.


Houten schuifpoort

Een houten schuifpoort is een populaire keuze voor veel huiseigenaren en bedrijven. Dergelijke poorten bewegen zijwaarts langs een rail en vereisen geen vrije draai- of zwenkruimte. Hier zijn enkele voordelen van het kiezen voor een houten schuifpoort:
 • Ruimtebesparing
  Houten schuifpoorten zijn ideaal voor situaties waar er beperkte ruimte is voor in- of uitgang. Ze schuiven simpelweg langs de omheining, waardoor u geen extra ruimte hoeft vrij te houden voor het openen of sluiten van de poort.
 • Veiligheid
  Schuifpoorten bieden vaak een hoger niveau van veiligheid, doordat ze moeilijker te forceren zijn. Ze zijn in de meeste gevallen ook zwaarder en robuuster dan draaipoorten.
 • Minder gevoelig voor wind
  Omdat een houten schuifpoort langs de grond beweegt, is ze minder gevoelig voor wind. Daardoor worden ze minder belast tijdens het openen en sluiten, wat resulteert in een langere levensduur en minder onderhoud.


Houten draaipoort

Een houten draaipoort zwenkt open vanuit een centraal punt en kan naar binnen of naar buiten draaien. Ze zijn beschikbaar in enkel- of dubbelvleugelige uitvoeringen. Hier zijn enkele redenen om te kiezen voor een houten draaipoort:
 • Esthetisch aantrekkelijk
  Houten draaipoorten zorgen voor een klassieke en elegante uitstraling, waardoor ze vaak de eerste keuze zijn voor wie traditionele charme wil toevoegen aan hun eigendom.
 • Eenvoudige installatie
  De installatie van een houten draaipoort is doorgaans eenvoudiger en sneller dan die van een schuifpoort. Daardoor kunnen de kosten voor de installatie lager uitvallen.
 • Geschikt voor hellende terreinen
  Als uw terrein een helling heeft, kan een houten draaipoort mogelijk beter geschikt zijn. Hoewel een houten schuifpoort aangepast kan worden aan hellende terreinen, kan dit de kosten en installatietijd verhogen.
 • Minder ruimtevereisten langs de omheining
  In tegenstelling tot schuifpoorten, hebben draaipoorten geen extra rail of begeleiding nodig langs de omheining. Hierdoor blijft de zijruimte naast de poort vrij voor andere zaken.


Contacteer Diba voor meer informatie over een houten schuifpoort of houten draaipoort

De keuze tussen een houten schuifpoort en een houten draaipoort hangt af van uw specifieke situatie. Neem contact op met het ervaren team van Diba Houten Poorten om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wij bieden een ruim assortiment aan houten schuifpoorten en houten draaipoorten, gemaakt van kwalitatief hout en voorzien van verschillende afwerkingsmogelijkheden en automatiseringsopties. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontdek de perfecte poort voor uw eigendom!
Maatwerk

Alles wordt op maat uitgevoerd en gemaakt in ons eigen atelier.

Correcte afspraken

Als u kiest voor Diba krijgt u stipte afspraken. Zowel voor produktie als plaatsing.

Regio

Diba is gevestigd te Mol (Antwerpen), maar we zijn zowel in België als Nederland actief.

Keuze

We denken met U mee naar de meest gepaste oplossing qua functionaliteit en schoonheid.

Bezoek ter plaatse

Wij komen steeds ter plaatse opmeten.

Een offerte aanvragen

U wil graag een vrijblijvende offerte voor een houten poort, brievenbus of tuinafscherming? Vul dan ons offerteformulier in!
Ik wil een vrijblijvende offerte

Bezoek onze nieuwe toonzaal!

Aangezien we steeds ter plaatse gaan om de specifieke situatie in te schatten en eventuele alternatieven te bekijken, is er niet steeds iemand aanwezig in onze toonzaal.

Maak een afspraak per telefoon of mail. Zo bent U steeds zeker dat er iemand aanwezig is en dat we voldoende tijd voor U kunnen nemen.