Bent u van plan om een houten poort te kopen? Bij Diba Houten Poorten, gevestigd in Mol en Arendonk, maken we het kopen van de perfecte houten poort eenvoudig en toegankelijk. Hier zijn vijf nuttige tips om u op de goede weg te helpen.


Eerst en vooral: waarom een houten poort kopen?

Een houten poort kopen is een uitstekende keuze vanwege verschillende redenen. Hier zijn enkele voordelen van het hebben van een houten poort:
 • Esthetiek
  Een houten poort voegt een natuurlijke en klassieke schoonheid toe aan uw eigendom. Met verschillende houtsoorten en ontwerpen om uit te kiezen, kunt u een unieke en aantrekkelijke uitstraling creëren die uw huis of bedrijfspand opwaardeert.
 • Duurzaamheid
  Houten poorten zijn gebouwd om lang mee te gaan. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen ze vele jaren meegaan, weerstand biedend tegen de elementen en dagelijkse slijtage
 • Privacy en veiligheid
  Een houten poort biedt een uitstekende privacy en veiligheid. Het dient als een fysieke barrière die ongewenste blikken buiten houdt en uw eigendom beschermt tegen ongeautoriseerde toegang.
 • Maatwerk
  Houten poorten kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften en voorkeuren. Of u nu op zoek bent naar een bepaalde grootte, ontwerp, finish of automatisatie features, de opties zijn eindeloos.
 • Waardevermeerdering
  Een stijlvolle en goed onderhouden houten poort kan de waarde van uw eigendom verhogen. Het verhoogt niet alleen de esthetische aantrekkingskracht, maar ook de functionaliteit en veiligheid van uw huis of bedrijfspand.


5 tips voor het kopen van een houten poort

 1. Kies het juiste materiaal

  Bij het kopen van een houten poort moet u rekening houden met het type hout dat het meest geschikt is voor uw situatie. De duurzaamheid, de weerbestendigheid en de esthetiek variëren per houtsoort. Veelgebruikte houtsoorten zijn eiken, iroko, padouk en thermowood, elk met hun eigen kenmerken en prijskaartje. Diba Houten Poorten kan u informeren over welk materiaal het beste voldoet aan uw wensen en behoeften.

 2. Overweeg automatisatie

  Een houten poort kan worden uitgerust met automatisering, wat zorgt voor extra comfort en veiligheid. Toegang wordt zo eenvoudiger en sneller, met opties als afstandsbediening of zelfs toegangscode. Overweeg bij het kopen van een houten poort welke automatiseringsmogelijkheden of beveiligingsfuncties u wenst, en bekijk de systemen die het beste aansluiten op uw behoeften.

 3. Focus op duurzaamheid

  Duurzaamheid is een essentieel aspect bij de aankoop van een houten poort. Hoewel initiële kosten belangrijk zijn, is het op lange termijn net zo belangrijk om te kiezen voor een poort van hoogwaardige materialen die jaren meegaan. Diba Houten Poorten maakt gebruik van duurzaam hout en hoogwaardige afwerkingen die bestand zijn tegen de elementen en bestand zijn tegen slijtage.

 4. Een houten poort kopen met de juiste afmetingen

  Meet zorgvuldig de opening waarin uw houten poort komt te staan en houd rekening met een eventuele speling. Een poort met de juiste afmetingen garandeert een correcte werking en zorgt voor een harmonieuze uitstraling met uw woning of bedrijfspand. Diba Houten Poorten biedt een breed scala aan afmetingen en op maat gemaakte oplossingen om aan uw behoeften te voldoen.

 5. Sta stil bij de stijl

  De stijl van uw houten poort moet aansluiten bij het ontwerp van uw woning of bedrijfspand. Diba Houten Poorten beschikt over een breed assortiment aan stijlen, van traditioneel tot modern en van klassiek tot minimalistisch. Bekijk onze catalogus voor ideeën om de perfecte houten poort voor uw situatie te vinden.


Een houten poort kopen wordt eenvoudig met deze tips van Diba Houten Poorten. Neem contact op met onze experts voor een vrijblijvende offerte of advies bij het kiezen van de perfecte houten poort voor uw situatie. Met onze jarenlange ervaring en ons brede assortiment bent u verzekerd van een prachtige houten poort die aan al uw wensen voldoet.
Maatwerk

Alles wordt op maat uitgevoerd en gemaakt in ons eigen atelier.

Correcte afspraken

Als u kiest voor Diba krijgt u stipte afspraken. Zowel voor produktie als plaatsing.

Regio

Diba is gevestigd te Mol (Antwerpen), maar we zijn zowel in België als Nederland actief.

Keuze

We denken met U mee naar de meest gepaste oplossing qua functionaliteit en schoonheid.

Bezoek ter plaatse

Wij komen steeds ter plaatse opmeten.

Een offerte aanvragen

U wil graag een vrijblijvende offerte voor een houten poort, brievenbus of tuinafscherming? Vul dan ons offerteformulier in!
Ik wil een vrijblijvende offerte

Bezoek onze nieuwe toonzaal!

Toonzaal - Diba Houten Poorten Mol en Arendonk Aangezien we steeds ter plaatse gaan om de specifieke situatie in te schatten en eventuele alternatieven te bekijken, is er niet steeds iemand aanwezig in onze toonzaal.

Maak een afspraak per telefoon of mail. Zo bent U steeds zeker dat er iemand aanwezig is en dat we voldoende tijd voor U kunnen nemen.